Het XLBlog

Een hypotheek op een garagebox bij XLBox Nederland, kan dat?

Wanneer je een garagebox wilt financieren zijn er verschillende mogelijkheden. Vraag jij je af of een hypotheek afsluiten voor je externe garagebox een goed idee is? Dat zou kunnen, maar het kan ook zijn dat het afsluiten van een lening aantrekkelijker voor je is. Het komt erop neer dat de beste financieringsvorm voor het bekostigen van jouw garagebox, afhankelijk is van jouw persoonlijke situatie. Daarom is het altijd een goed idee om advies in te winnen bij jouw financieel adviseur of bank. Wil je toch nu alvast wat meer weten?

De financiering van jouw XLBox Nederland garagebox

Wanneer je een garagebox wilt kopen, is het natuurlijk fijn wanneer je die uit eigen geld kan bekostigen. Maar voor wie dat niet kan, zijn er vaak nog andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een lening of hypotheek. In beide gevallen bepaalt de kredietverstrekker of jouw financiële positie goed genoeg is om een lening af te sluiten. Bij het beoordelen van je financiële positie neemt een kredietverstrekker vaak ook je motivatie in overweging. Denk aan vragen over of je de garagebox privé of zakelijk gaat gebruiken, of dat je de box gaat verhuren.

Hypotheek voor een garagebox

Een hypotheek op een garagebox

Wanneer je een garagebox koopt die niet op je eigen terrein staat, kun je ervoor kiezen om een tweede hypotheek te nemen. Een voordeel is dat de rente op een hypotheek momenteel historisch laag is. Het nadeel van een hypotheek afsluiten op een garagebox is dat er extra kosten tegenover staan, zoals notaris- en taxatiekosten.

Persoonlijke lening op een garagebox

Bij deze financieringsvorm leen je een eenmalig bedrag en worden de looptijd en rente van tevoren bepaald. Het voordeel hiervan is dat je precies weet waar je aan toe bent. Het geleende bedrag ontvang je direct op je rekening. Vervolgens betaal je maandelijks een bedrag aan aflossing en rente.

Is financiering van een garagebox fiscaal aftrekbaar?

Wanneer je een garagebox aanschaft met een persoonlijke lening of hypotheek, dan mag je de rente niet aftrekken van de inkomstenbelasting. Dit geldt namelijk alleen voor garages die op het terrein van een eigen woning staan. Rente van een doorlopend krediet is nooit fiscaal aftrekbaar.

Goed advies is goud waard

Of je nu meer oren hebt naar een hypotheek of een naar lening, wij raden je aan om altijd in gesprek met je bank of financieel adviseur om jouw mogelijkheden in kaart te brengen. En dan hopen we natuurlijk dat wij je snel mogen verwelkomen als eigenaar van een XLBox Nederland garagebox!

Waar wacht je nog op?

De verkoop van onze garageboxen gaat snel. Wees er dus op tijd bij! Bekijk het aanbod hier, of neem contact op met info@xlboxnederland.nl.

Wat klanten zeggen over XLBox

Boyd Poulus

Eigenaar QuickOnline B.V.
“Voor mij is dit een ideale investering voor de lange termijn. Het rendement is veel hoger dan geld op de bank.”

Rick van der Heiden

Investeerder
“Voor mij is het aankopen van een garagebox een goede investering op lange termijn. Ideaal omdat XLBox alle zorg voor het verhuren uit handen neemt.”

Jac Ellens

Belegger
"XL Box Zoetermeer gaat nog een stapje verder met een overkapte opslagplaats. Als je als aannemer spullen wilt inladen, sta je nooit in de regen of kou. Het grootste voordeel is dan natuurlijk dat je op elk moment op je...

Niels Vreugdenhil

Ondernemer
"De afgelopen drie jaar heb ik een garagebox gehuurd van 18 m2 en nu had ik de mogelijkheid om een opslag van 37 m2 aan te schaffen bij XLBOX Zoetermeer. De communicatie was goed en het plan ziet er mooi...

Geoffrey den Oude

Verzamelaar oldtimers
"Ik ga de box gebruiken voor mijn stalling van Amerikaanse oldtimers. Op deze manier kan ik de auto's kwijt op een praktische en veilige plaats. Daarnaast ga ik het gebruiken als opslag van reserve-onderdelen. De garageboxen hebben een goede ligging...

Frans Koolman

Motorrijder
"Ik rijd motor en ik ben niet in de gelegenheid om deze aan huis te stallen. Ik heb geen garage aan huis en mijn motor buiten neerzetten met een zeil eroverheen, dat vind ik geen optie. Vandaar dat ik een...