Het XLBlog

Samenwonen? Wat doe je met de inboedel?

Het gaat er nu dan toch echt van komen! Jullie zijn al een hele tijd samen en het is tijd voor de volgende stap: samenwonen. Er komt nu van alles op je af, want er moeten allerlei zaken geregeld worden. Zo zullen jullie moeten beslissen wie er gaat verhuizen en wie blijft wonen of dat er misschien voor een heel nieuw paleisje gezorgd moet worden.

Dat is een ingrijpend en groot besluit, maar het zit goed tussen jullie, dus daar komen jullie samen wel uit. Maar daarna… moet er gekeken worden naar alle spullen en besloten worden wat er in jullie gezamenlijke huis komt te staan en wat niet. Hopelijk zijn jullie daar zo uit, maar wanneer je bang bent voor de allereerste ruzie, dan doe je er verstandig aan om snel verder te lezen.

Opslag van overbodige inboedel

Zet alles op een rij

Maak allebei een overzicht met alle spullen die je in de loop van de jaren verzameld hebt. Wanneer je een complete lijst hebt, dan kun je dat ding even naast je neer leggen. Want nu gaan jullie eerst samen aan de slag. Samen gaan jullie bepalen wat je echt minimaal nodig hebt, wat je belangrijk vindt en wat er allemaal in jullie (nieuwe) woning past.

Als je een enthousiaste amateurkok bent, dan kan het voor jou zomaar van belang zijn dat er diverse soorten messen en pannen in de keuken te vinden zijn. Terwijl een minder fanatieke keukenprins of prinses genoeg heeft aan heel wat minder soorten en maten. Bekijk bijvoorbeeld ook samen hoeveel eetkamerstoelen je neer gaat zetten of hoeveel relaxfauteuils er nodig zijn voor maximale ontspanning. Maak een totaaloverzicht en schrijf het op.

Maak een keuze

Tot zover het relatief eenvoudige gedeelte. Jullie weten nu wat jullie in het huis neer willen zetten en wat er nodig is aan spullen om te kunnen leven op de door jullie gewenste manier. Dan pak je de eerder gemaakte inboedellijsten er weer bij en ga je samen kijken naar wat er dubbel is. Als je hebt besloten dat je 2 luie stoelen nodig hebt en jullie hebben er allebei eentje, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Wanneer er meer dan de benodigde 2 aanwezig zijn, dan wordt het een kwestie van kiezen.

Lastig? Misschien wel, maar je leert elkaar in elk geval nog beter kennen. Bedenk dat het geven en nemen is in elke relatie. Als jullie hier goed uitkomen, dan zit het wel snor. Als je er eenmaal uit bent wie wat meeneemt, dan blijven er onherroepelijk spullen over die niet in jullie gezamenlijke huis komen. Wat doe je daar mee? Nog meer keuzes die gemaakt moeten worden.

Wat doe je met de opslag van overbodige inboedel?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alles op Marktplaats voor spotprijsjes te dumpen of iemand anders er blij mee te maken en het naar de plaatselijke kringloopwinkel te brengen. Allemaal prima, maar wat als je stiekem best gehecht bent aan de spullen die je zelf met je zuurverdiende geld hebt gekocht? Of als er in jullie paleisje geen ruimte meer is voor je hobby? Dat je lief het helemaal geen goed plan vindt om je motor in het midden van de woonkamer te zetten.

Dan is het huren of kopen van een opslagruimte een uitstekende optie. In een garagebox van XLBox Nederland heb je plaats genoeg om alle overbodig geworden inboedel te stallen. Ook wanneer er voor je webshopvoorraad of werkbank met al je gereedschap geen ruimte meer is, dan kun je terecht bij XLBox Nederland. Je kunt er zelfs terecht om op je gemakje te werken, want elk garagebox complex heeft flex werkplekken waar je gratis gebruik van kunt maken.

Opslag van overbodige inboedel

Stiekem zijn de complexen zo luxe en vind je er zoveel voorzieningen dat het gewoon heel fijn is om er naar toe te gaan. Niet alleen als opslag van overbodige inboedel. Onder het mom van “even checken bij mijn spullen” knijp je er gewoon tussenuit wanneer het samenwonen je even naar de keel grijpt.

Wat klanten zeggen over XLBox

Boyd Poulus

Eigenaar QuickOnline B.V.
“Voor mij is dit een ideale investering voor de lange termijn. Het rendement is veel hoger dan geld op de bank.”

Rick van der Heiden

Investeerder
“Voor mij is het aankopen van een garagebox een goede investering op lange termijn. Ideaal omdat XLBox alle zorg voor het verhuren uit handen neemt.”

Jac Ellens

Belegger
"XL Box Zoetermeer gaat nog een stapje verder met een overkapte opslagplaats. Als je als aannemer spullen wilt inladen, sta je nooit in de regen of kou. Het grootste voordeel is dan natuurlijk dat je op elk moment op je...

Niels Vreugdenhil

Ondernemer
"De afgelopen drie jaar heb ik een garagebox gehuurd van 18 m2 en nu had ik de mogelijkheid om een opslag van 37 m2 aan te schaffen bij XLBOX Zoetermeer. De communicatie was goed en het plan ziet er mooi...

Geoffrey den Oude

Verzamelaar oldtimers
"Ik ga de box gebruiken voor mijn stalling van Amerikaanse oldtimers. Op deze manier kan ik de auto's kwijt op een praktische en veilige plaats. Daarnaast ga ik het gebruiken als opslag van reserve-onderdelen. De garageboxen hebben een goede ligging...

Frans Koolman

Motorrijder
"Ik rijd motor en ik ben niet in de gelegenheid om deze aan huis te stallen. Ik heb geen garage aan huis en mijn motor buiten neerzetten met een zeil eroverheen, dat vind ik geen optie. Vandaar dat ik een...