Het XLBlog

Alles wat je wilt weten over de exploitatie van jouw garagebox

Een garagebox als een investering is helemaal geen slecht idee! Je koopt dan een garagebox aan met als doel om deze te verhuren, waarbij jij de maandelijkse huuropbrengst ontvangt. Zeer interessant! Maar waar moet je allemaal aan denken bij het exploiteren van jouw garagebox? Lees snel meer.

Lid van De Vereniging van Eigenaren

Als eigenaar van een of meer XLBox garageboxen ben je allereerst verplicht om lid te worden van onze VvE (Vereniging van Eigenaren). Dat is positief, want de VvE behartigt de belangen en zaken van jou als eigenaar. Het neemt een hoop zorgen weg, want de VvE verzorgt het onderhoud van het garagepark waar jouw vastgoed onderdeel van uitmaakt, sluit een collectieve opstalverzekering af en creëert budget voor periodiek groot onderhoud aan de garageboxen.

Huurders zoeken

Ga je zelf op zoek naar huurders? Of besteed je dit onderdeel liever uit aan XLBox Nederland? Dat is mogelijk én slim, want wie kent de markt rondom de koop en huur van garageboxen nou beter dan XLBox Nederland zelf? Wanneer wij een huurder voor je zoeken, betaal je daar een vergoeding voor. Wil je liever zelf een huurder vinden? Ook dat is een optie.

Belasting

Indien je ondernemer bent, heb je een btw-nummer nodig (waarschijnlijk heb je dat al). Uiteraard vorder je als eerste de BTW over de aankoop van uw garagebox(en) terug. Wanneer je garagebox(en) verhuurd zijn, dien je elk kwartaal btw- aangifte in.
Koop je een garagebox als privépersoon, dan zijn de huuropbrengsten van een garagebox in box 3 belastingvrij. Over de waarde van de garagebox(en) betaal je wel vermogensrendementsheffing. Dit is de WOZ-waarde die je van de betreffende gemeente ontvangt in een WOZ-beschikking. Deze waarde neemt je mee in box 3 van uw jaaraangifte.

Administratie

Wanneer je jouw garagebox verhuurt, moet je er natuurlijk op toezien dat de huur daadwerkelijk wordt betaald. Denk hierbij ook aan jaarlijkse indexaties met betrekking tot de huur en servicekosten in de gaten te houden en door te voeren in uw administratie. Het is ook mogelijk om het administratief verhuurbeheer aan XLBox Nederland uit te besteden. Vraag naar de mogelijkheden.

Wil je hier meer over weten?

Neem gerust contact op met info@xlboxnederland.nl

Wat klanten zeggen over XLBox

Boyd Poulus

Eigenaar QuickOnline B.V.
“Voor mij is dit een ideale investering voor de lange termijn. Het rendement is veel hoger dan geld op de bank.”

Rick van der Heiden

Investeerder
“Voor mij is het aankopen van een garagebox een goede investering op lange termijn. Ideaal omdat XLBox alle zorg voor het verhuren uit handen neemt.”

Jac Ellens

Belegger
"XL Box Zoetermeer gaat nog een stapje verder met een overkapte opslagplaats. Als je als aannemer spullen wilt inladen, sta je nooit in de regen of kou. Het grootste voordeel is dan natuurlijk dat je op elk moment op je...

Niels Vreugdenhil

Ondernemer
"De afgelopen drie jaar heb ik een garagebox gehuurd van 18 m2 en nu had ik de mogelijkheid om een opslag van 37 m2 aan te schaffen bij XLBOX Zoetermeer. De communicatie was goed en het plan ziet er mooi...

Geoffrey den Oude

Verzamelaar oldtimers
"Ik ga de box gebruiken voor mijn stalling van Amerikaanse oldtimers. Op deze manier kan ik de auto's kwijt op een praktische en veilige plaats. Daarnaast ga ik het gebruiken als opslag van reserve-onderdelen. De garageboxen hebben een goede ligging...

Frans Koolman

Motorrijder
"Ik rijd motor en ik ben niet in de gelegenheid om deze aan huis te stallen. Ik heb geen garage aan huis en mijn motor buiten neerzetten met een zeil eroverheen, dat vind ik geen optie. Vandaar dat ik een...