XLFAQ - Veelgestelde vragen

Hieronder hebben wij een aantal veelgestelde vragen alvast voor je beantwoord. Staat je vraag er niet tussen?
Neem dan contact met ons op, wij voorzien je graag van alle antwoorden.

 • 24/7 Toegang met keytag

 • Indoor vorstvrij complex

 • Cameratoezicht

 • Flex werkplekken

 • A-locatie

 • Alles online regelen

Antwoord op alle vragen

Aankoop

Welke overeenkomsten moet ik tekenen voor aankoop?

Je start met een reserveringsovereenkomst van jouw object. Daarna stort je als waarborg 5% van de koopsom excl. BTW op de derdenrekening van de notaris. De  waarborg wordt verrekend met de eerste termijn van de koopsom.

Vervolgens wordt door de projectnotaris een koop/aanneemovereenkomst opgesteld. De notariskosten hoef je niet te betalen, die komen voor rekening van de verkoper (vrij op naam).

 

Hoe werkt de betaling van de bouwtermijnen als ik een object koop?

Je betaalt de koopsom in 3 termijnen :

 • Termijn 1 (verkrijging appartementsrecht): 45% van de koopsom excl. btw;
 • Termijn 2 (gereedkomen fundering) : 30% van de koopsom excl. btw;
 • Termijn 3 (oplevering): 25% van de koopsom excl. btw.

Met welke extra kosten moet ik rekening houden als ik een object koop?

Je betaalt 21% BTW over de koopsom. Die kun je terugvragen van de Belastingdienst als je zakelijk koopt of als je het object privé verhuurt en opteert voor belaste verhuur aan een ondernemer.

Verder betaal je jaarlijks WOZ belasting over de waarde van de box plus een maandelijkse VvE (Vereniging van Eigenaren) bijdrage. Hiervan wordt de opstalverzekering betaald, de doormelding naar de alarmcentrale, het  WIFI abonnement, de schoonmaak van algemene ruimtes enzovoorts.

 

Kan XLBox Nederland mijn object voor mij verhuren?

Wij kunnen je volledig ontzorgen door de verhuur en het beheer van A tot Z voor je te regelen. Je meldt je object eenvoudigweg aan op ons digitaal platform (configurator) waar verhuurders hun object kunnen aanbieden en huurders een object kunnen selecteren om te huren.

Is een object interessant om te verhuren?

Ontevreden met 0% rente bij de bank of de huidige onzekere aandelenmarkt? 
Koop dan één (of meerdere) objecten voor de verhuur. Je behaalt een mooi bruto rendement van ruim 9%. Wij kunnen je volledig ontzorgen door de verhuur en het beheer van A tot Z voor je te regelen tegen een eenmalige vergoeding van de eerste maand huur. Vastgoed is waardevast, makkelijk verhandelbaar en de garageboxen, bedrijfsunits en camperstallingen zijn relatief onderhoudsvrij, kortom een ideale belegging.

Huur

Wat kost het huren van een object?

De kosten van het huren van een garagebox, bedrijfsunit of camperstalling bij XLBox Nederland zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de locatie en de afmeting van het object.
Voor een exacte prijs voor het huren van een object bij jou in de buurt kun je kijken op deze pagina.

Waar kan ik zien welke objecten te huur worden aangeboden?

Alle garageboxen, bedrijfsunits en camperstallingen die op dit moment te huur zijn, kun je vinden door op deze link te klikken.

Faciliteiten

Is er ook kantoorruimte aanwezig waar ik gebruik van kan maken?

Elk garagebox complex van XLBox Nederland beschikt over een XLBox Business Lounge waar je gratis gebruik kunt maken van flex werkplekken.

Je kunt bij XLBox Zoetermeer moderne, gerenoveerde kantoorkamers huren als je graag wat meer privacy wil dan bij de flex werkplekken.

Krijg ik een eigen huisnummer en brievenbus?

Dat klopt. Elke garagebox, bedrijfsunit en camperstalling krijgt een apart huisnummer en een eigen brievenbus. Als je dat wil, kun je jouw bedrijf vestigen op dat adres.

Is er internet aanwezig in de garagebox complexen?

In het gehele garagebox complex is er razendsnel glasvezel Wifi aanwezig. Of je nu gebruik maakt van de garageboxen, bedrijfsunits, camperstallingen of de flex werkplekken in de XLBox Business Lounge, je kunt bij XLBox Nederland overal gratis gebruik maken van WiFi.

Zijn de garagebox complexen “groen”?

De garagebox complexen worden energieneutraal gebouwd. Dit wordt mede bewerkstelligd door de tientallen zonnepanelen die op het dak geplaatst worden.

Kan ik altijd bij mijn spullen bij XLBox Nederalnd?

XLBox Nederland is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend en jij hebt altijd toegang met jouw eigen persoonlijke keytag.

Hoe zit het met de brandveiligheid?

De wanden zijn 60 minuten brandwerend en alle objecten zijn voorzien van een eigen rookmelder. Deze rookmelder is verbonden met de brandmeldinstallatie. Het gehele garagebox complex voldoet aan de brandvoorschriften van de Brandweer.

Zijn er sanitaire voorzieningen (toilet of douches) aanwezig in de garagebox complexen?

Alle garagebox complexen hebben toiletten waar je als huurder/koper gebruik van mag maken en in XLBox Zoetermeer zijn er tevens douches aanwezig.

Hoe worden de garagebox complexen van XLBox Nederland beveiligd?

Het garagebox complex is voorzien van 24/7 camerabeveiliging. Thuis op de bank kun je jouw object in de gaten houden via een link op je smartphone naar de camera’s in het complex. Verder hebben we een geavanceerde alarmcentrale met 24/7 doormelding naar de meldkamer.

Garagebox

Hoeveel garantie zit er op de sectionaal deur?

Je krijgt 10 jaar garantie op de elektrische deur van Hörmann. Je krijgt 5 jaar garantie op de motor en 2 jaar garantie op de montage van de deur.

Komt mijn auto of bestelbus makkelijk op de hellingbaan?

We hebben de hellingbaan zo ontworpen dat het een geleidelijke stijging is van 14%. Bij het begin en einde is de hellingbaan is de helling afgevlakt naar 7% zodat je zonder problemen op de hellingbaan komt met je auto of bestelbus.

Kan ik ook klussen in mijn garagebox?

Zeker. Je kunt jouw garagebox gebruiken voor het hobbymatig klussen aan bijvoorbeeld een auto of motor.

Zijn de garageboxen vorstrij?

Jouw garagebox is vorstvrij. Het pand zal minimaal tot 9 graden Celsius worden verwarmd. Hierdoor blijven jouw spullen in uitstekende conditie.

 

Hebben de garageboxen verlichting en stroom?

De garageboxen zijn allemaal voorzien van LED verlichting en een dubbel stopcontact.

Kan ik met de auto bij mijn object komen?

Alle objecten zijn met de auto bereikbaar, ook op de 3 etages. XL Box Nederland was het eerste  ‘Drive In’ garagebox complex in Nederland.

Bedrijfsunit

Kan ik parkeren bij de bedrijfsunit?

Jazeker. Alle bedrijfsunits hebben eigen parkeergelegenheid.

Wat is de vrije hoogte van de bedrijfsunit?

De vrije hoogte van de begane grond is 350 cm en die van de eerste etage is 275 cm.

Welke aansluitingen zijn er?

Elke bedrijfsunit is voorzien van een meterkast met afgedopte leidingen water en elektra 3x25A. Verder is er een toilet met fontein en zijn er aansluitpunten voor een keuken.

Wat is de maximale vloerbelasting?

De vloerbelasting van de betonnen beganegrondvloer is maximaal 1.000 kg/m2 en de maximale belasting van de betonnen verdiepingsvloer is 500 kg/m2.

Hoe hoog is de doorrijhoogte van de overheaddeur?

De doorrijhoogte van de elektrisch bedienbare Hörmann overheaddeur is 325 cm.

Camperstalling

Komt mijn camper makkelijk de hellingbaan op?

We hebben de hellingbaan zo ontworpen dat het een geleidelijke stijging is van 14%. Bij het begin en einde is de hellingbaan is de helling afgevlakt naar 7% zodat je zonder problemen de hellingbaan op komt met je camper.

Kosten & fiscaliteiten

Betaal ik OZB belasting over een object?

Je bent jaarlijks WOZ-belasting verschuldigd over al jouw onroerende zaken, dus ook over jouw object (garagebox, bedrijfsunit of camperstalling).

Dit is een percentage van de door de gemeente opgelegde WOZ-waarde. De WOZ-belasting op bedrijfspanden is opgesplitst in een eigenaars- en gebruikersdeel. Het gebruikersdeel wordt doorbelast aan de huurder, als je het object zou verhuren. Deze bedragen verschillen per gemeente. Je moet ongeveer rekenen op :
Eigenaarsdeel: € 75, gebruikersdeel € 75 per jaar.

Je kunt het bezit van een object aangeven bij jouw aangifte Inkomstenbelasting waar je ook bijvoorbeeld opgeeft dat je een eigen huis bezit. Je betaalt dan 1,2% belasting over de WOZ waarde van het object. Dat is vermogensbelasting.
De factuur voor WOZ belasting ontvang je los van jouw eigen aangifte IB. Daar hoef je zelf niets voor te doen. De informatie ontvangt de gemeente van het Kadaster waar het appartementsrecht op het object wordt ingeschreven.

Wordt er een VvE opgericht? Wat zijn de geschatte VvE bijdrages?

Er wordt een VvE (Vereniging van Eigenaars) opgericht waarin alle eigenaars een aandeel hebben.
Alle eigenaars betalen eenmalig € 100 voor de oprichting van de VvE. De maandelijkse bijdrages VvE bedragen:
 • t/m 25 m2 : eigenaar €7,50, gebruiker/huurder € 12,50
 • vanaf 26 m2: eigenaar € 12,50, gebruiker/huurder € 17,50
Van deze bijdrages worden o.a. betaald: opstalverzekering gebouw, schoonmaakkosten, onderhoud, doormelding alarmcentrale.

Hoe wordt de opstalverzekering geregeld?

Je hoeft geen opstalverzekering af te sluiten, dit zit al in de kosten van de VvE (Vereniging van Eigenaren).

Een inboedelverzekering voor de inhoud van de box is wel jouw verantwoordelijkheid als je het object zelf gebruikt. Als je het object verhuurt dan moet de huurder dit zelf regelen.

Wanneer ik gebruik wil maken van een (flex-)werkplek, moet ik deze dan betalen?

Het gebruik van de flex werkplekken in de XLBox Business Lounge is gratis als je een garagebox, bedrijfsunit of camperstalling huurt of aankoopt.

Wat klanten zeggen over XLBox

Boyd Poulus

Eigenaar QuickOnline B.V.
“Voor mij is dit een ideale investering voor de lange termijn. Het rendement is veel hoger dan geld op de bank.”

Rick van der Heiden

Investeerder
“Voor mij is het aankopen van een garagebox een goede investering op lange termijn. Ideaal omdat XLBox alle zorg voor het verhuren uit handen neemt.”