Het XLBlog

Beleggen in garageboxen biedt een mooi rendement!

Veel mensen denken tegenwoordig aan beleggen. Het geld op de bank levert door de lage rente niets meer op, dus wordt gezocht naar alternatieven om geld te laten groeien. Er zijn heel veel verschillende beleggingsproducten en dat schrikt veel beginnende beleggers af. Want waar moet je beginnen?

Wat is beleggen

Een belegging is een vorm van investeren waarbij geld wordt vastgelegd voor langere of kortere tijd met als doel om in de toekomst financieel voordeel te behalen. In gewone woorden: Beleggen is meestal het kopen van producten om die op een later moment met winst te verkopen.

Risico

Beleggen brengt ook risico’s met zich mee. Vraag jezelf dus eerst af waarom je eigenlijk wil beleggen. Dat heeft namelijk invloed op de manier waarop je belegt. Wil je bijvoorbeeld stabiel een vermogen opbouwen voor later? Dan is lange termijn beleggen voor jou waarschijnlijk de beste keuze. Het te behalen rendement zal dan kleiner zijn, maar dat geldt ook voor de risico’s.

De waarde van je beleggingen kan schommelen en je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Kan of wil je geen risico’s’ lopen, dan is je geld op een spaarrekening zetten voor jou de beste optie.

Garagebox: vastgoed voor beginners

Door de lage rente is beleggen in vastgoed een aantrekkelijk alternatief met een hoger rendement dan de spaarrekening. Die investering kan via een vastgoedfonds, door aandelen aan te schaffen in vastgoedbedrijven of door zelf vastgoed aan te schaffen. De laatste is de meest directe vorm van beleggen in vastgoed en spreekt veel beginnende beleggers het meeste aan. Je investeert door simpelweg een appartement, woning of garagebox te kopen. Het rendement is de huuropbrengst.

Een belangrijk voordeel van beleggen in vastgoed is de mogelijke waardestijging van het pand. Daarnaast zijn huurinkomsten onbelast als het vastgoed in box 3 valt. Maar ook deze manier van beleggen heeft risico’s. Leegstand is waarschijnlijk het grootste risico. Je ontvangt dan namelijk geen inkomsten, maar maakt wel kosten. Denk aan gemeentelijke belastingen, een bijdrage voor de Vereniging Van Eigenaren.

Het voordeel van beleggen bij XLBox Nederland

Garageboxen zijn waardevast, makkelijk verhandelbaar en relatief onderhoudsvrij. Kortom, een ideale belegging. Bij XLBox Nederland beleg je in kwalitatief vastgoed.
Om solide en waardevast te beleggen, is kwaliteit belangrijk. De boxen van XLBox Nederland zijn zeer degelijk gebouwd met tussenwanden van 10cm dik en standaard voorzien van een elektrische deur van Hörmann, LED-verlichting, een dubbel stopcontact, rookmelder en tussenmeter. Er is een geavanceerd toegangscontrolesysteem, een brandmeldinstallatie conform de brandvoorschriften van de brandweer en er is optimale beveiliging door 24/7 camerabewaking.

Gunstige markt voor verhuur van garageboxen

De markt voor de verhuur van een garagebox is bovendien zeer gunstig. Door het enorme ruimtegebrek in Nederland is de vraag naar opslagruimte gegroeid. Dit betekent dat je als belegger van een garagebox profiteert van de vraag naar verhuur van garageboxen. De opslagruimtes bij XLBox Nederland zijn multifunctioneel inzetbaar en verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo kan het verhuren van een garagebox zorgen voor een maandelijkse stroom aan huurinkomsten.

Verhuren zonder rompslomp

Garageboxen zijn waardevast, makkelijk verhandelbaar en relatief onderhoudsvrij. Kortom, een ideale belegging. Ook het verhuren van je garagebox gaat gemakkelijk: als eigenaar van een garagebox meld je dan je box aan op ons digitaal platform (configurator) waar verhuurders hun box kunnen aanbieden en huurders hun box kunnen selecteren om te huren.

Zie je op tegen de rompslomp van alles wat er bij het verhuren van je garagebox komt kijken? XLBox Nederland kan je volledig ontzorgen door de verhuur en het financieel en technische beheer voor je te regelen. Wij regelen eventueel alles rondom de verhuur van jouw beleggingsobject door je volledig te ontzorgen door de verhuur en het beheer van A tot Z voor je te regelen, tegen een eenmalige vergoeding voor de verhuur transactie en een maandelijkse vergoeding voor het beheer.

Meer weten over beleggen en investeren in garageboxen? Lees dan onze blog Beleggen in garageboxen: wat moet ik weten?

Lees hier wat je voor bruto rendement kunt halen bij de verhuur van één of meerdere van onze garageboxen.

Wat klanten zeggen over XLBox

Boyd Poulus

Eigenaar QuickOnline B.V.
“Voor mij is dit een ideale investering voor de lange termijn. Het rendement is veel hoger dan geld op de bank.”

Rick van der Heiden

Investeerder
“Voor mij is het aankopen van een garagebox een goede investering op lange termijn. Ideaal omdat XLBox alle zorg voor het verhuren uit handen neemt.”

Jac Ellens

Belegger
"XL Box Zoetermeer gaat nog een stapje verder met een overkapte opslagplaats. Als je als aannemer spullen wilt inladen, sta je nooit in de regen of kou. Het grootste voordeel is dan natuurlijk dat je op elk moment op je...

Niels Vreugdenhil

Ondernemer
"De afgelopen drie jaar heb ik een garagebox gehuurd van 18 m2 en nu had ik de mogelijkheid om een opslag van 37 m2 aan te schaffen bij XLBOX Zoetermeer. De communicatie was goed en het plan ziet er mooi...

Geoffrey den Oude

Verzamelaar oldtimers
"Ik ga de box gebruiken voor mijn stalling van Amerikaanse oldtimers. Op deze manier kan ik de auto's kwijt op een praktische en veilige plaats. Daarnaast ga ik het gebruiken als opslag van reserve-onderdelen. De garageboxen hebben een goede ligging...

Frans Koolman

Motorrijder
"Ik rijd motor en ik ben niet in de gelegenheid om deze aan huis te stallen. Ik heb geen garage aan huis en mijn motor buiten neerzetten met een zeil eroverheen, dat vind ik geen optie. Vandaar dat ik een...