Het XLBlog

Beleggen in garageboxen: wat moet ik weten?

Ben jij tevreden over je rendement van je spaargeld op de bank? Waarschijnlijk niet. Beleggen is een manier om je spaargeld te laten groeien, bijvoorbeeld door de aankoop van een garagebox. Een garagebox is een betrouwbare plek voor je spulletjes, hobby of werk, maar ook een goede investering als vastgoedbelegging.

Verhuur je garagebox

Voor beleggen in een garagebox ben je bij XLBox Nederland aan het goede adres. De opslagruimtes zijn multifunctioneel inzetbaar en verkrijgbaar in verschillende formaten. De aanschaf van één of meerdere garageboxen voor de verhuur is bij ons een uitstekende investering: je kunt een bruto rendement behalen van ruim 9%. Het exacte rendement kan zelfs hoger uitvallen door een garagebox in het vervolg te laten verhuren. Naast dit voordeel heb je als eigenaar van een garagebox ook het mooie vooruitzicht dat een garagebox in waarde zal toenemen door inflatie.

Garagebox verhuren: waar moet je op letten?

Beleggen in de aanschaf van een garagebox is in deze tijden van 0% spaarrente en dalende aandelenkoersen een prima alternatief voor jouw spaargeld.

Waar moet je op letten bij een investering als een garagebox? Dat zijn:

  • De markt
  • Het onderhoud
  • De kosten
  • Extra rompslomp
Beleggen in een garagebox

Gunstige markt voor verhuur van garageboxen

De markt voor de verhuur van een garagebox is zeer gunstig. Door het enorme ruimtegebrek in Nederland is de vraag naar opslagruimte gegroeid. Dit betekent dat je als belegger van een garagebox profiteert van de vraag naar verhuur van garageboxen. De opslagruimtes bij XLBox Nederland zijn multifunctioneel inzetbaar en verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo kan het verhuren van een garagebox zorgen voor een maandelijkse stroom aan huurinkomsten.

Beleggen in kwalitatief vastgoedonderhoud

Veel beleggers hebben geen tijd en geen zin om hun vastgoedbelegging op te knappen. Grote kans dat voor jou hetzelfde geldt! Om solide en waardevast te beleggen, is kwaliteit belangrijk. De garageboxen van XLBox Nederland zijn zeer degelijk gebouwd met tussenwanden van 10cm dik en standaard voorzien van een elektrische deur van Hörmann, LED-verlichting, een dubbel stopcontact, rookmelder en tussenmeter. De bedrijfshal waar de garageboxen in worden gebouwd is zeer goed geïsoleerd. Betonnen vloeren en hellingbanen zorgen ervoor dat je met de auto bij je garagebox kunt voorrijden. Er is een geavanceerd keytag toegangscontrolesysteem, een brandmeldinstallatie conform de brandvoorschriften van de brandweer en er is optimale beveiliging door 24/7 camerabewaking.

Kostenplaatje

Beleggen in een garagebox is een investering. Je betaalt 21% btw over de koopsom. Die kun je terugvragen van de Belastingdienst als je zakelijk koopt of als je de garagebox privé verhuurt en opteert voor belaste verhuur aan een ondernemer. Verder betaal je jaarlijks WOZ-belasting over de waarde van de garagebox. Bij XLBox Nederland betaal je een maandelijkse VVE-bijdrage. Hiervan wordt de opstalverzekering betaald en verschillende services zoals de doormelding naar de alarmcentrale, het WIFI-abonnement en de schoonmaak van algemene ruimtes. Een inboedelverzekering voor de inhoud van de garagebox is wel jouw verantwoordelijkheid als je de garagebox zelf gebruikt. Als je de garagebox verhuurt regelt jouw huurder dat zelf.

Lees meer over garagebox verhuren en belasting.

Verhuren zonder rompslomp

Garageboxen zijn waardevast, makkelijk verhandelbaar en relatief onderhoudsvrij. Kortom, een ideale belegging. Zie je op tegen de rompslomp van alles wat er bij het verhuren van je garagebox komt kijken? XLBox Nederland kan je volledig ontzorgen door de verhuur en het financiële en technische beheer voor je te regelen. Wij regelen eventueel alles rondom de verhuur van jouw beleggingsobject door je volledig te ontzorgen door de verhuur en het beheer van A tot Z voor je te regelen, tegen een eenmalige vergoeding van de eerste maand huur.

Alles online regelen

Vindt hier jouw ideale garagebox online en regel ook alles online. Ook het verhuren van je garagebox gaat gemakkelijk: als eigenaar van een garagebox meld je jouw garagebox aan op ons digitaal platform (configurator) waar verhuurders hun garagebox kunnen aanbieden en huurders hun garagebox kunnen selecteren om te huren.

Nog vragen? Bel ons op 085 007 0709 of stuur een mail naar info@xlboxnederland.nl. Even rondkijken op de website kan natuurlijk ook.

Wat klanten zeggen over XLBox

Boyd Poulus

Eigenaar QuickOnline B.V.
“Voor mij is dit een ideale investering voor de lange termijn. Het rendement is veel hoger dan geld op de bank.”

Rick van der Heiden

Investeerder
“Voor mij is het aankopen van een garagebox een goede investering op lange termijn. Ideaal omdat XLBox alle zorg voor het verhuren uit handen neemt.”

Jac Ellens

Belegger
"XL Box Zoetermeer gaat nog een stapje verder met een overkapte opslagplaats. Als je als aannemer spullen wilt inladen, sta je nooit in de regen of kou. Het grootste voordeel is dan natuurlijk dat je op elk moment op je...

Niels Vreugdenhil

Ondernemer
"De afgelopen drie jaar heb ik een garagebox gehuurd van 18 m2 en nu had ik de mogelijkheid om een opslag van 37 m2 aan te schaffen bij XLBOX Zoetermeer. De communicatie was goed en het plan ziet er mooi...

Geoffrey den Oude

Verzamelaar oldtimers
"Ik ga de box gebruiken voor mijn stalling van Amerikaanse oldtimers. Op deze manier kan ik de auto's kwijt op een praktische en veilige plaats. Daarnaast ga ik het gebruiken als opslag van reserve-onderdelen. De garageboxen hebben een goede ligging...

Frans Koolman

Motorrijder
"Ik rijd motor en ik ben niet in de gelegenheid om deze aan huis te stallen. Ik heb geen garage aan huis en mijn motor buiten neerzetten met een zeil eroverheen, dat vind ik geen optie. Vandaar dat ik een...