Het XLBlog

Geen inflatie en negatieve rente met investeren in een garagebox

Hoe laat jij je geld voor je werken? Je spaarpotje op de bank levert door de huidige rente niets op. Sterker, veel banken rekenen negatieve rente wat –op dit moment- vooral vermogende klanten in hun portemonnee treft. Inflatie (geldontwaarding) werkt ook niet mee aan het laten groeien van je spaarpot. Investeren in vastgoed zoals een garagebox doet dat wel! De huurinkomsten zorgen voor een mooie maandelijkse aanvulling.

Inflatie

Net als in veel andere landen in de wereld loopt in Nederland de inflatie verder op. De prijzen van goederen en diensten stegen afgelopen maand met 2,1 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is de hoogste stijging sinds december 2019, aldus de NOS.

Een snelle rekensom leert dat met deze inflatie en de huidige spaarrente je spaargeld niet toeneemt. Integendeel. Heb je dus een lekker spaarpotje op de bank staan, dan is een andere manier van vermogensgroei het overwegen waard: investeer in een garagebox en genereer extra inkomsten. Ook belastingtechnisch kan dat voordelen hebben.

Vastgoed is waardevast

Een goede optie om je vermogen te laten groeien, is investeren in vastgoed. De Nederlandse vastgoedmarkt is tot op heden redelijk waardevast is gebleken. Bij de aankoop van een garagebox krijg je elke maand een positieve cashflow door de inkomsten van de verhuur van je pand. Huurprijzen worden bovendien ieder jaar geïndexeerd, wat wil zeggen dat de hoogte van de huur kan veranderen, meestal met hetzelfde percentage als de stijging van de consumentenprijzen.

Omdat een garagebox valt onder de vrije sector is het raadzaam een indexeringsclausule op te nemen of een opslagpercentage vermelden. De indexeringsclausule is een afgeleide van het inflatiecijfer dat door het CBS is vastgesteld. Je geld investeren in een garagebox is daarmee een verstandige keuze!

Geen belasting op huurinkomsten

Over de koopsom betaal je 21% btw. Die kun je terugvragen bij de Belastingdienst als je zakelijk koopt of als je de box privé verhuurt en opteert voor belaste verhuur aan een ondernemer. De huuropbrengsten vallen dan in box III en zijn daarmee belastingvrij. Kijk voor de precieze regelgeving op de site van de Belastingdienst of vraag advies aan je financieel adviseur.

Voordelen van een garagebox bij XLBox Nederland

Er zijn al heel wat kopers van garageboxen bij XLBox Nederland. Een deel daarvan verhuurt zijn garagebox en ervaart al de voordelen van een garagebox bij XLBox Nederland:

  • Reële kans op waardestijging
  • Solide waardevaste investering
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Bruto rendement van ruim 9%

Bovendien zijn garageboxen relatief onderhoudsvrij en zijn ze door veel vraag naar opslagruimte makkelijk verhandelbaar. Afgelopen jaar heeft XLBox Nederland bewezen dat je een mooi bruto rendement van ruim 9% kunt halen.

Verhuur van A tot Z geregeld!

Als bonus kunnen we je volledig ontzorgen door de verhuur en het beheer van A tot Z voor je te regelen tegen een eenmalige vergoeding van de eerste maand huur. Kortom, een ideale belegging.

Benieuwd of er voor jouw spaarpot een garagebox vrij is? Vind hier jouw XLBox garagebox!

Wat klanten zeggen over XLBox

Boyd Poulus

Eigenaar QuickOnline B.V.
“Voor mij is dit een ideale investering voor de lange termijn. Het rendement is veel hoger dan geld op de bank.”

Rick van der Heiden

Investeerder
“Voor mij is het aankopen van een garagebox een goede investering op lange termijn. Ideaal omdat XLBox alle zorg voor het verhuren uit handen neemt.”

Jac Ellens

Belegger
"XL Box Zoetermeer gaat nog een stapje verder met een overkapte opslagplaats. Als je als aannemer spullen wilt inladen, sta je nooit in de regen of kou. Het grootste voordeel is dan natuurlijk dat je op elk moment op je...

Niels Vreugdenhil

Ondernemer
"De afgelopen drie jaar heb ik een garagebox gehuurd van 18 m2 en nu had ik de mogelijkheid om een opslag van 37 m2 aan te schaffen bij XLBOX Zoetermeer. De communicatie was goed en het plan ziet er mooi...

Geoffrey den Oude

Verzamelaar oldtimers
"Ik ga de box gebruiken voor mijn stalling van Amerikaanse oldtimers. Op deze manier kan ik de auto's kwijt op een praktische en veilige plaats. Daarnaast ga ik het gebruiken als opslag van reserve-onderdelen. De garageboxen hebben een goede ligging...

Frans Koolman

Motorrijder
"Ik rijd motor en ik ben niet in de gelegenheid om deze aan huis te stallen. Ik heb geen garage aan huis en mijn motor buiten neerzetten met een zeil eroverheen, dat vind ik geen optie. Vandaar dat ik een...