Het XLBlog

Groter huis kopen of een garagebox huren?

In de loop van de tijd is je gezin gegroeid en het aantal spullen in huis ook. De zolder en berging puilen uit en jullie overwegen om te verhuizen naar een grotere woning. Daar kleven jammer genoeg wel wat nadelen aan. De kinderen willen op dezelfde school en sportclubjes blijven, je vrouw wil dicht bij haar familie en vriendinnen blijven wonen en bovendien hangt er een behoorlijk prijskaartje aan een groter huis kopen. Het huren van een garagebox is dan zo gek nog niet.

Voordelige ruimte

De huidige huizenmarkt maakt het lastig om een betaalbare, geschikte woning te vinden die aan alle eisen van jou en je gezin voldoet. Heb je eindelijk een huis gevonden in de goede wijk, blijkt het bijbehorende prijskaartje veel te hoog te zijn. Of zie je op Funda een geweldig pand met ruime garage, maar dan staat dat kasteeltje in de verkeerde stad. En diep van binnen vind je jullie huidige stek helemaal prima. Alleen de bergruimte… die laat te wensen over.

De snelste manier om meer ruimte te creëren is het huren van een garagebox. Bovendien is het ook nog eens een voordelige keuze. De gemiddelde verkoopprijs van woningen was in 2022 volgens het CBS 423,1 duizend euro. Dat is een grote som geld en ook al lijkt het einde van de prijsstijgingen in zicht, het blijft veel geld. Vooral wanneer je alleen een groter huis kopen wil, omdat je opslagruimte te weinig hebt.

Groter huis kopen voor meer opslag of een garagebox huren?
Meer ruimte nodig en geen groter huis kopen? Huur een garagebox

Opslag dichtbij huis

Als je eenmaal een garagebox overweegt, dan is het wel zo fijn wanneer je er eentje kunt vinden waarvoor je niet te ver hoeft te reizen. Als je bijvoorbeeld je tuinmeubels hebt opgeslagen, dan wil je die natuurlijk wel snel op kunnen halen als de weersvooruitzichten gunstig zijn. Of wat denk je van je ski-uitrusting? Als je op wintersport gaat, wil je niet urenlang in de auto zitten om enkel en alleen je spullen te halen.

De garagebox complexen van XLBox Nederland zijn op diverse locaties te vinden en liggen allemaal vlakbij verschillende uitvalswegen. XLBox Nederland blijft uitbreiden, dus het zou zo maar kunnen dat er binnenkort eentje bij jou in de buurt wordt gebouwd. En wist je trouwens dat je met jouw gouden tip een garagebox kunt verdienen? Als jij de perfecte, nieuwe locatie voor een garagebox complex kunt aandragen, dan krijg je een garagebox gratis!

Veilig en vertrouwd

Vind je het lastig om je eigendommen achter te laten? Dat kunnen we ons voorstellen, daarom doen we er alles aan om de complexen goed te beveiligen. Veiligheid voor alles. Zo zijn alle garagebox complexen voorzien van 24/7 camerabeveiliging. Sterker nog, je kunt door het geavanceerde systeem met een app op je smartphone zelf alles in de gaten houden. Waar en wanneer je maar wilt. Onze alarmcentrales hebben ook een doormelding naar de meldkamer.

Ook met de brandveiligheid zit het wel goed. Alle garageboxen hebben een eigen rookmelder die verbonden is met de brandmeldinstallatie en uiteraard voldoet het gehele complex aan de voorschriften van de Brandweer. Met de persoonlijke keytag heb je dag en nacht toegang tot het garagebox complex en kun je bij je spullen wanneer je maar wilt.

Meer ruimte nodig en geen groter huis kopen? Huur een garagebox
Meer ruimte nodig en geen groter huis kopen? Huur een garagebox

Van alle gemakken voorzien

Denk je bij een garagebox aan een krakkemikkig gebouw met achterstallig onderhoud waarbij je buiten in de kou staat om alles in of uit je auto te laden? Dan heb je de garagebox complexen van XLBox Nederland nog niet gezien! De complexen zijn werkelijk van alle gemakken voorzien. Alle garageboxen zijn indoor, zodat je op je gemak warm en droog je spullen kunt overzetten.

Daarnaast is er overal gratis razendsnel glasvezel internet (WiFi) en mag je kosteloos gebruik maken van de XLBox Business Lounge (met flex werkplekken, kwaliteitskoffie en toiletten). Ook vind je in elke opslagruimte een dubbel stopcontact, ledverlichting en is er een eigen tussenmeter, zodat je alleen betaalt voor je eigen energieverbruik.

Voor elk wat wils

Hoeveel ruimte je nodig hebt, is natuurlijk afhankelijk van het aantal en soort spullen dat je wilt gaan opbergen. Een groter huis kopen? Wij zouden het niet doen voor enkel en alleen meer opslagruimte. Want of je nu dozen wilt stallen of je oldtimer een plekje wilt geven, XLBox Nederland biedt verschillende formaten aan. Daar zit altijd wel een geschikte ruimte voor jou bij. Daarnaast vind je bij verschillende garagebox complexen ook bedrijfsunits. Handig voor wanneer het bedrijf dat je op de zolderkamer bent gestart, zo goed loopt dat je meer ruimte nodig hebt.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden bij jou in de buurt? Hier vind je alle beschikbare objecten.

Wat klanten zeggen over XLBox

Boyd Poulus

Eigenaar QuickOnline B.V.
“Voor mij is dit een ideale investering voor de lange termijn. Het rendement is veel hoger dan geld op de bank.”

Rick van der Heiden

Investeerder
“Voor mij is het aankopen van een garagebox een goede investering op lange termijn. Ideaal omdat XLBox alle zorg voor het verhuren uit handen neemt.”

Jac Ellens

Belegger
"XL Box Zoetermeer gaat nog een stapje verder met een overkapte opslagplaats. Als je als aannemer spullen wilt inladen, sta je nooit in de regen of kou. Het grootste voordeel is dan natuurlijk dat je op elk moment op je...

Niels Vreugdenhil

Ondernemer
"De afgelopen drie jaar heb ik een garagebox gehuurd van 18 m2 en nu had ik de mogelijkheid om een opslag van 37 m2 aan te schaffen bij XLBOX Zoetermeer. De communicatie was goed en het plan ziet er mooi...

Geoffrey den Oude

Verzamelaar oldtimers
"Ik ga de box gebruiken voor mijn stalling van Amerikaanse oldtimers. Op deze manier kan ik de auto's kwijt op een praktische en veilige plaats. Daarnaast ga ik het gebruiken als opslag van reserve-onderdelen. De garageboxen hebben een goede ligging...

Frans Koolman

Motorrijder
"Ik rijd motor en ik ben niet in de gelegenheid om deze aan huis te stallen. Ik heb geen garage aan huis en mijn motor buiten neerzetten met een zeil eroverheen, dat vind ik geen optie. Vandaar dat ik een...