Het XLBlog

Is beleggen of investeren in een garagebox een goed idee?

De vraag naar opslagruimtes is groot en het aanbod is schaars. Investeren in stenen is dus slim. Heb jij al eens nagedacht over beleggen in een garagebox? Zou je eens moeten doen, want deze slimme investering kan al snel pakweg 9% rendement per jaar opleveren. Veel meer dus dan de rente die de bank jou vandaag de dag over jouw spaargeld geeft. Beleggen in een garagebox is dus zeer lucratief. En XLBox Nederland biedt jou die mogelijkheid.

Wat kost een garagebox?

De bedragen voor een garagebox lopen uiteen. Een aantal factoren die bepalend zijn voor de prijs van een garagebox zijn de afmetingen, de staat van de garagebox en natuurlijk de ligging. In grote steden waar de vraag naar ruimte groot is, is een garagebox uiteraard duurder dan in een omgeving waar ruimte minder schaars is. XLBox Nederland heeft diverse garagebox locaties verspreid over het hele land.

Het rendement bij het investeren in een garagebox

Een garagebox levert ongeveer 9% rendement op per jaar. Naast dit voordeel heb je als eigenaar van een garagebox ook het mooie vooruitzicht dat een garagebox in waarde zal toenemen door inflatie. De vraag naar kleinschalige opslagruimtes en bedrijfsruimte is de laatste jaren enorm gestegen. Van aannemers die ruimte zoeken om hun gereedschap op te slaan tot webshopeigenaren die ruimte zoeken om hun voorraden in op te slaan. Jij als belegger profiteert door de vraag naar verhuur van garageboxen.

XLBox Nederland regelt (indien gewenst) alles rondom de verhuur

Nu denk je misschien hoe ga ik dat allemaal regelen? Simpel! Bij XLBox Nederland kun je er als koper van een garagebox voor kiezen om zelf kiezen een huurder te vinden, maar het is ook mogelijk om het vinden van een huurder uit te besteden aan XLBox Nederland. Je betaalt hier dan een vergoeding voor. In feite geef je XLBox Nederland volledige verantwoording over het verhuur van jouw garagebox. In ruil daarvoor nemen wij alle randzaken voor jou uit handen. Denk bijvoorbeeld aan bezichtigingen, de communicatie met de (potentiële) verhuurders en het opmaken van de huurovereenkomst.

Onze garageboxen zijn aangesloten bij een VVE

XLBox Nederland is aangesloten bij een VVE. Het groot onderhoud van onze garageboxen is dus geregeld. Als koper heb je hier dus geen omkijken naar. Een fijn idee.

Over het verhuren van je garagebox betaal je geen belasting

Het verhuren van jouw garagebox valt belastingtechnisch gezien in Box 3 onder vermogensbestanddeel. Je hoeft hierdoor dus geen belasting te betalen over de huurinkomsten. Het enige wat je hoeft te doen bij je belastingaangifte is de waarde van je garagebox op te geven. Maar let wel op, want over de verhuur van een garagebox als parkeerplaats moet je wel BTW betalen. Gebruikt de huurder hem als opslag dan hoeft dit niet.

Waar wacht je nog op?

De verkoop van onze garageboxen gaat snel. Wees er dus op tijd bij! Bekijk het aanbod hier, of neem contact op met info@xlboxnederland.nl.

Wat klanten zeggen over XLBox

Boyd Poulus

Eigenaar QuickOnline B.V.
“Voor mij is dit een ideale investering voor de lange termijn. Het rendement is veel hoger dan geld op de bank.”

Rick van der Heiden

Investeerder
“Voor mij is het aankopen van een garagebox een goede investering op lange termijn. Ideaal omdat XLBox alle zorg voor het verhuren uit handen neemt.”

Jac Ellens

Belegger
"XL Box Zoetermeer gaat nog een stapje verder met een overkapte opslagplaats. Als je als aannemer spullen wilt inladen, sta je nooit in de regen of kou. Het grootste voordeel is dan natuurlijk dat je op elk moment op je...

Niels Vreugdenhil

Ondernemer
"De afgelopen drie jaar heb ik een garagebox gehuurd van 18 m2 en nu had ik de mogelijkheid om een opslag van 37 m2 aan te schaffen bij XLBOX Zoetermeer. De communicatie was goed en het plan ziet er mooi...

Geoffrey den Oude

Verzamelaar oldtimers
"Ik ga de box gebruiken voor mijn stalling van Amerikaanse oldtimers. Op deze manier kan ik de auto's kwijt op een praktische en veilige plaats. Daarnaast ga ik het gebruiken als opslag van reserve-onderdelen. De garageboxen hebben een goede ligging...

Frans Koolman

Motorrijder
"Ik rijd motor en ik ben niet in de gelegenheid om deze aan huis te stallen. Ik heb geen garage aan huis en mijn motor buiten neerzetten met een zeil eroverheen, dat vind ik geen optie. Vandaar dat ik een...