Het XLBlog

Opslag voor webshop

Jouw webshop draait als een malle. Mensen weten je te vinden, de verkopen gaan lekker en je hebt het idee dat er nog veel meer mogelijk is. The sky is the limit, maar waar laat je de voorraad? Op de zolder of in de berging is eigenlijk niet genoeg ruimte, dus wat nu? Of ben je net gestart met een webshop en heb je veel voorraad, maar nog niet heel veel verkopen? Ook dan is het fijn wanneer je een goede opslag voor webshop hebt.

Houd rekening met het bestemmingsplan van je gemeente

Veel webshopeigenaren beginnen hun webwinkel vanuit huis. Dat kan natuurlijk prima. Hou hierbij wel altijd het bestemmingsplan van je gemeente in de gaten. Heeft jouw woning “wonen” of “woondoeleinden” als bestemming? Dan is een webshop aan huis meestal geen probleem. Daarbij wordt wel een belangrijke kanttekening geplaatst. Jouw bedrijf mag namelijk geen grote ruimtelijke impact hebben.

Opslag voor webshop - XLBox Nederland

Voorkom overlast voor de buurt

Die term (grote ruimtelijke impact) houdt in dat je de woning voornamelijk als woning moet blijven gebruiken, waarbij de webshop slechts een klein onderdeel is van het totale gebruik. Zo kun je je voorstellen dat het problemen oplevert wanneer er plotseling veel kanten bij jou aan huis hun bestelling op komen halen. Misschien zijn er dan ineens niet genoeg parkeerplaatsen voor andere buurtbewoners en ervaren zij overlast van jouw webshop.

Ook als er plotseling veel vrachtwagens het woonerf op en af rijden om jou te voorzien van nieuwe voorraad, kan dat zorgen voor scheve gezichten in de buurt. En wat te denken van een reclamebord? Je denkt misschien dat je zoiets zonder problemen aan je woning mag bevestigen, maar helaas is dat niet toegestaan.

Problemen voorkomen als je je webshop vanuit huis bestiert? Check het bestemmingsplan, laat klanten de producten niet ophalen, beperk je voorraad (of huur opslag voor webshop) en plaats geen reclamebord.

Opslag voor webshop - XLBox Nederland

Geen betere raad als voorraad

Tenzij je een webshop hebt die gebaseerd is op dropshipping, zul je altijd genoeg voorraad nodig hebben. Het liefst heb je natuurlijk zo min mogelijk voorraad. Maar het is nog een hele kunst om je voorraad goed af te stemmen op de vraag. Hoe langer je jouw webshop hebt, hoe beter je kunt inschatten hoeveel voorraad je voor elk van je producten nodig hebt. Toch kun je er soms nog naast zitten en met goederen blijven zitten die niet lekker lopen.

Uiteraard kun je dan uitverkoop houden, maar grote kans dat je toch ruimte nodig hebt voor de opslag van incourante goederen. Als je daarnaast ook plaats nodig hebt voor goedlopende spullen, kun je wel wat extra opslag voor webshop gebruiken. Die groeiende voorraad zal misschien niet direct zorgen voor overlast in de buurt, maar het thuisfront wordt waarschijnlijk niet heel blij van de steeds groter worden stapel dozen.

Een garagebox als opslag voor webshop

Is er geen houden meer aan en is je webshop uit zijn jasje gegroeid? Of wil je direct goed van start met je nieuwe online winkel? Denk dan eens aan een garagebox als opslag voor webshop. Bij XLBox Nederland vind je een garagebox die voldoet aan al jouw eisen. Er zijn diverse afmetingen beschikbaar, dus of je nu net begonnen bent of al een tijd bezig bent, er is altijd een geschikte garagebox voor jouw webshop. Snel even een bestelling verzenden? Geen enkel probleem. Je kunt 365 dagen per jaar 24/7 bij je winkelvoorraad.

Het garagebox complex is goed beveiligd. Er is continue camerabeveiliging en de geavanceerde alarmcentrale heeft een doorvermelding naar de meldkamer. Ook de brandveiligheid is prima in orde. Alle garageboxen hebben een eigen rookmelder die is doorgeschakeld naar de brandmeldinstallatie. Het gehele complex voldoet aan de strenge brandvoorschriften van de Brandweer.

Opslag voor webshop - garagebox van XLBox Nederland

Indoor opslag voor je webshopvoorraad

Nieuwe voorraad binnen? Alle garageboxen zijn indoor en goed bereikbaar met de auto of bestelbus. Je rijdt met je voorraad tot aan de garagedeur en kunt alles op je gemak inladen. Geen gehaast vanwege wind of regen. Met de indoor opslag van XLBox Nederland heb je nooit last van de weersomstandigheden. Zelfs de garageboxen op de bovenste verdiepingen bereik je eenvoudig met je auto dankzij de hellingbanen die zo zijn gemaakt dat elk voertuig (van auto tot camper en bestelbus) makkelijk omhoog en weer omlaag kan rijden.

Even de administratie bijwerken

Even wat administratieve zaken op orde maken? Bij XLBox Nederland hebben ze daar de perfecte ruimte voor. Je mag namelijk gratis gebruik maken van de XLBox Business Lounge. De flex werkplekken zijn ideaal om online de voorraad bij te werken of wat mailtjes te verzenden. Je vindt er naast razendsnel glasvezel internet ook heerlijke “barista quality” koffie. En omdat er meer ondernemers gebruik maken van de opslag in het garagebox complex is het daarnaast een perfecte plek om te netwerken met collega’s.

Zakelijk vestigingsadres voor je onderneming

Wanneer je zakelijk en privé graag gescheiden wil houden, dan kun je het adres van de garagebox gebruiken als het zakelijke vestigingsadres van je webshop. Elke garagebox heeft namelijk zijn eigen adres met huisnummer en een eigen brievenbus. Zo voldoe je eenvoudig aan de wettelijke vereisten en heb je niets meer te maken met het gemeentelijke bestemmingsplan van je privéadres.

Opslag voor webshop - XLBox nederland - Flex werkplekken

Benieuwd naar de mogelijkheden? Informeer ernaar!

Wat klanten zeggen over XLBox

Boyd Poulus

Eigenaar QuickOnline B.V.
“Voor mij is dit een ideale investering voor de lange termijn. Het rendement is veel hoger dan geld op de bank.”

Rick van der Heiden

Investeerder
“Voor mij is het aankopen van een garagebox een goede investering op lange termijn. Ideaal omdat XLBox alle zorg voor het verhuren uit handen neemt.”

Jac Ellens

Belegger
"XL Box Zoetermeer gaat nog een stapje verder met een overkapte opslagplaats. Als je als aannemer spullen wilt inladen, sta je nooit in de regen of kou. Het grootste voordeel is dan natuurlijk dat je op elk moment op je...

Niels Vreugdenhil

Ondernemer
"De afgelopen drie jaar heb ik een garagebox gehuurd van 18 m2 en nu had ik de mogelijkheid om een opslag van 37 m2 aan te schaffen bij XLBOX Zoetermeer. De communicatie was goed en het plan ziet er mooi...

Geoffrey den Oude

Verzamelaar oldtimers
"Ik ga de box gebruiken voor mijn stalling van Amerikaanse oldtimers. Op deze manier kan ik de auto's kwijt op een praktische en veilige plaats. Daarnaast ga ik het gebruiken als opslag van reserve-onderdelen. De garageboxen hebben een goede ligging...

Frans Koolman

Motorrijder
"Ik rijd motor en ik ben niet in de gelegenheid om deze aan huis te stallen. Ik heb geen garage aan huis en mijn motor buiten neerzetten met een zeil eroverheen, dat vind ik geen optie. Vandaar dat ik een...