Het XLBlog

Waarom beleggen in een garagebox?

Een garagebox is natuurlijk handig voor het stallen van een auto of het opslaan van meubels. Maar daarnaast is een garagebox ook een goede investering als vastgoed belegging. Door het enorme ruimtegebrek in Nederland is de vraag naar opslagruimte gegroeid. Zo kan het verhuren van een garagebox zorgen voor een maandelijkse stroom aan huurinkomsten, zeker nu je bij jouw bank geen rente meer krijgt maar zelfs rente moet betalen over het saldo van je rekening!

Voordelen van een garagebox

Een garagebox biedt een aantal voordelen qua vastgoedbelegging ten opzichte van woningen of percelen. We geven je een aantal voordelen van het investeren in een XLBox garagebox.

Een groot voordeel bij het huren van een garagebox is dat er minder wensen en eisen zijn vanuit de potentiële huurder(s). Zo is een garagebox vaak snel verhuurd. Bij het huren van een garagebox wordt het besluit meestal genomen op basis van de grootte van box. En daarom heeft een huurder een snellere besluitvorming dan bij een woning of een bedrijfspand. Daarom is de kans op leegstand bij een garagebox kleiner.

Daarnaast is het aankoopbedrag van garagebox relatief laag, waardoor het aantrekkelijk is voor zowel beginnende als ervaren vastgoed beleggers. Zo kan iemand met een bescheiden hoeveelheid aan spaargeld al beleggen in vastgoed en een mooi rendement behalen van bijna 9% op jaarbasis.

Nog een voordeel van een garagebox zijn de lage onderhoudskosten. Bij XLBox Nederland zijn alle boxen voorzien van isolatie, stroom, verlichting en beveiliging. Maar doordat dit collectief geregeld wordt, zijn deze kosten relatief laag in vergelijking met een woning of bedrijfspand. En een groot deel van deze kosten wordt doorbelast aan de huurder.

Tenslotte biedt een garagebox je de zekerheid van stenen (onroerend goed). Dit houdt in dat je investering op langere termijn niet minder waard wordt dan wanneer je het geld op je rekening zou laten staan. Garageboxen zijn waardevast en door de schaarste makkelijk verhandelbaar. De huurinkomsten zijn bovendien belastingvrij want vallen in Box 3 voor de Inkomstenbelasting.

Wat is de meerwaarde van XLBox Nederland voor jouw belegging?

XLBox Nederland neemt de volledige verhuur en het beheer van jouw garagebox uit handen. Tegen een kleine vergoeding zorgen wij dat jouw garagebox op de markt aangeboden wordt, regelen wij de communicatie en bezichtigingen met de potentiële huurder(s). En ten slotte regelen wij ook het juridische deel (contracten) met de huurder. Het verhuren kost jou als vastgoedbelegger dus geen enkele moeite of tijd. Ook het financiële en technische beheer van jouw garagebox kunnen wij van A tot Z voor je regelen.

Daarnaast zijn alle XLBox locaties voorzien van een veelvoud aan extra voorzieningen. Zo is elke garagebox geïsoleerd, is er WiFi aanwezig, camerabeveiliging en nog veel meer. Een XLBox complex is altijd indoor en elke box is met de auto bereikbaar. Dus je hoeft nooit meer in de regen jouw auto uit te laden.

Tenslotte biedt XLBox Nederland bij elke locatie gratis flex werkplekken aan. Je hebt dus naast de opslagmogelijkheden ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld jouw webshop te runnen of jouw boekhouding te doen.

Beleggen in een XLBox garagebox

Heb jij dus wat spaargeld over en wil je een leuk rendement halen uit je spaargeld? Dan is het investeren in een XLBox garagebox misschien wel wat voor jou.

Bekijk onze overzichtspagina en ontdek welke boxen te koop zijn of houdt de ontwikkelingen van nieuwe XLBox locaties in de gaten. Schrijf je in als belegger en wij houden je op de hoogte.

Wat klanten zeggen over XLBox

Boyd Poulus

Eigenaar QuickOnline B.V.
“Voor mij is dit een ideale investering voor de lange termijn. Het rendement is veel hoger dan geld op de bank.”

Rick van der Heiden

Investeerder
“Voor mij is het aankopen van een garagebox een goede investering op lange termijn. Ideaal omdat XLBox alle zorg voor het verhuren uit handen neemt.”

Jac Ellens

Belegger
"XL Box Zoetermeer gaat nog een stapje verder met een overkapte opslagplaats. Als je als aannemer spullen wilt inladen, sta je nooit in de regen of kou. Het grootste voordeel is dan natuurlijk dat je op elk moment op je...

Niels Vreugdenhil

Ondernemer
"De afgelopen drie jaar heb ik een garagebox gehuurd van 18 m2 en nu had ik de mogelijkheid om een opslag van 37 m2 aan te schaffen bij XLBOX Zoetermeer. De communicatie was goed en het plan ziet er mooi...

Geoffrey den Oude

Verzamelaar oldtimers
"Ik ga de box gebruiken voor mijn stalling van Amerikaanse oldtimers. Op deze manier kan ik de auto's kwijt op een praktische en veilige plaats. Daarnaast ga ik het gebruiken als opslag van reserve-onderdelen. De garageboxen hebben een goede ligging...

Frans Koolman

Motorrijder
"Ik rijd motor en ik ben niet in de gelegenheid om deze aan huis te stallen. Ik heb geen garage aan huis en mijn motor buiten neerzetten met een zeil eroverheen, dat vind ik geen optie. Vandaar dat ik een...