Het XLBlog

Waarvoor mag je een garagebox niet gebruiken?

De garageboxen van XLBox Nederland kun je voor een lange lijst aan dingen gebruiken. Dat is fijn, maar er zijn ook zaken die hartstikke verboden zijn om te doen of op te slaan in je de garagebox. Sommige verboden zullen logisch klinken, maar er zijn er ook een paar die minder voor de hand liggen. Waarvoor mag je een garagebox niet gebruiken? Wij zetten het voor je op een rijtje!

Garagebox: wel een eigen adres, geen woning

Het zou zomaar kunnen, dat je dit een open deur vindt. Dat je nu met je handpalm tegen je voorhoofd tikt en denkt: “Ja, duh!”. Één van de dingen die je dus niet mag doen, is wonen in een garagebox. Ook al hebben alle garageboxen van XLBox Nederland een eigen postadres, dat wil niet zeggen dat je ze mag gebruiken als woonadres. Sterker nog, je mag ook helemaal niet overnachten in je garagebox. Zelfs niet wanneer je indoor wil gaan camperen voor maar één nachtje. Je mag het postadres wel gebruiken als vestigingsadres voor je eigen bedrijf. Dat dan weer wel.

waarvoor mag je een garagebox niet gebruiken

Louche zaakjes

Nog iets waarvoor je een garagebox niet mag gebruiken? Het is niet toegestaan om verboden middelen op te slaan in je garagebox. Wanneer je van plan was om een hennepplantage aan te leggen of een drugslab op te zetten in een garagebox in een complex van XLBox Nederland, dan kunnen we je uit de droom helpen. Mag niet! Niet van de wet en ook niet van ons.

Producten die je in Nederland niet mag verkopen, die zijn ook verboden in de opslag. Daarbij kun je denken aan partijen nep-merkkleding of nepwapens die niet van echt te onderscheiden zijn. Eigenlijk geldt hier: gebruik je gezonde verstand. Is het illegaal? Dan is dat het antwoord op de vraag: waarvoor mag je een garagebox niet gebruiken?

waarvoor mag je een garagebox niet gebruiken

Overlast? Ook een no-go

Ben jij van jezelf nogal luidruchtig? Dan is dat geen probleem. Maar wil jij activiteiten in je garagebox uitvoeren die dat ook zijn? Dan kan het zomaar zijn, dat dat niet mag. Klussen? Geen probleem, zolang je de decibellen maar binnen de perken houdt. Aan je oldtimer sleutelen is prima in orde, zolang die oldtimer geen tractor is waarmee je deelneemt aan tractorpulling evenementen. De zogenaamde grote lawaaimakers zijn namelijk verboden. Dat is serieus een officiële term: grote lawaaimakers!

Andere voorbeelden die overlast kunnen veroorzaken (en dus niet mogen): een partij schimmelkazen in je garagebox opslaan (gaat zo stinken na verloop van tijd). Of de kippen van je zoontje tijdens de winter in de garagebox zetten, omdat ze het anders zo koud hebben (hoewel ze misschien geen grote lawaaimakers zijn, produceren ze toch behoorlijk wat geluid om maar te zwijgen van de geur die ze verspreiden en het ongedierte dat ze aantrekken).

Met andere woorden: voedsel, bederfelijke goederen en dieren horen niet thuis in een garagebox.

Ho! Geen horeca

De smakelijke koffie die je vindt in de XLBox Business Lounge is de enige drank die geserveerd mag worden in de garagebox complexen van XLBox Nederland. Een bar beginnen in een garagebox? Geen strak plan. Mag niet. Een restaurant, snackbar, discotheek? Allemaal verboden. Je hebt er een vergunning voor nodig en eerlijk is eerlijk, er is geen enkele zichzelf respecterende gemeente die dat gaat verlenen. Natuurlijk is de ligging perfect, dat snappen we (nabij het stadscentrum en diverse uitvalswegen). Maar ook als je een hotel of bed & breakfast wilt beginnen, zul je op zoek moeten gaan naar ander onroerend goed.

Wat een waslijst! Wat mag dan wel?

Het lijkt een hele waslijst van alle zaken waarvoor je een garagebox niet mag gebruiken. En dan hebben we het verbod op opslag van gevaarlijke en/of brandbare stoffen en opslag van gasflessen nog niet eens apart vermeld. Gelukkig blijven er nog genoeg bestemmingen over waar je jouw box wel voor kunt gebruiken.

Denk maar eens aan de stalling van je oldtimer, motor of camper. Of wat dacht je van opslag voor spullen die je niet het hele jaar door nodig hebt (zoals je wintersportuitrusting, kerstversiering, tuinmeubilair). Ook de voorraad van je webshop kun je met een gerust hart opslaan in een garagebox. En tijdelijke opslag van je inboedel als je een wereldreis gaat maken? Ja hoor, geen probleem. Doe-het-zelven of je bedrijf runnen? Het mag allemaal, zolang het geen overlast veroorzaakt en je voor dat bedrijf geen aparte (milieu)vergunning nodig hebt!

opslag oldtimer garagebox XLBox Nederland

Ondanks de beperkingen is zo’n garagebox echt verrassend veelzijdig. Benieuwd naar de mogelijkheden? Informeer ernaar!

Wat klanten zeggen over XLBox

Boyd Poulus

Eigenaar QuickOnline B.V.
“Voor mij is dit een ideale investering voor de lange termijn. Het rendement is veel hoger dan geld op de bank.”

Rick van der Heiden

Investeerder
“Voor mij is het aankopen van een garagebox een goede investering op lange termijn. Ideaal omdat XLBox alle zorg voor het verhuren uit handen neemt.”

Jac Ellens

Belegger
"XL Box Zoetermeer gaat nog een stapje verder met een overkapte opslagplaats. Als je als aannemer spullen wilt inladen, sta je nooit in de regen of kou. Het grootste voordeel is dan natuurlijk dat je op elk moment op je...

Niels Vreugdenhil

Ondernemer
"De afgelopen drie jaar heb ik een garagebox gehuurd van 18 m2 en nu had ik de mogelijkheid om een opslag van 37 m2 aan te schaffen bij XLBOX Zoetermeer. De communicatie was goed en het plan ziet er mooi...

Geoffrey den Oude

Verzamelaar oldtimers
"Ik ga de box gebruiken voor mijn stalling van Amerikaanse oldtimers. Op deze manier kan ik de auto's kwijt op een praktische en veilige plaats. Daarnaast ga ik het gebruiken als opslag van reserve-onderdelen. De garageboxen hebben een goede ligging...

Frans Koolman

Motorrijder
"Ik rijd motor en ik ben niet in de gelegenheid om deze aan huis te stallen. Ik heb geen garage aan huis en mijn motor buiten neerzetten met een zeil eroverheen, dat vind ik geen optie. Vandaar dat ik een...