Het XLBlog

Wintersport spullen opbergen? Zo doe je dat!

Het is weer voorbij en vol weemoed denk je terug aan de besneeuwde bergtoppen, de heerlijke afdalingen en gezellige après-ski. Nu de wintersport achter je ligt, is het tijd om alles op te ruimen. Maar waar ga je de wintersport spullen opbergen? Dat blijft elk jaar een lastige kwestie. De schuur is eigenlijk te vochtig en de zolder staat steeds voller. En hoe zorg je ervoor dat je spullen volgend jaar weer goed uit de opslag tevoorschijn komen?

Ski’s opbergen

Nu het seizoen afgelopen is, is het tijd om je ski’s of snowboard op te bergen en ervoor te zorgen dat ze ongeschonden de volgende wintersport in kunnen. Om te beginnen is het belangrijk om ze te beschermen tegen uitdroging. Dat doe je door ze te (laten) waxen. Gebruik echte wax en geen vaseline. Vaseline gaat ten koste van de glijeigenschappen, omdat het te diep in het belag trekt.

Als het kan, zet dan je ski’s rechtop in de ruimte. Is die mogelijkheid er niet? Dan is het liggend bewaren ook een optie, zolang je ze maar op de zijkant weglegt. Op die manier houden ze hun veerkracht. Je kunt ze opbergen in hun draagzak, mits je de bovenkant open laat. Helemaal zonder zak is nog beter. Bewaar ze bij voorkeur niet in je schuur of op zolder. De schuur is hoogstwaarschijnlijk te vochtig, waardoor je staalkanten kunnen gaan roesten. Op zolder wordt het al snel te warm en dat kan je materiaal uitdrogen. Een droge, koele, geventileerde plek (zoals een garagebox van XLBox Nederland) is het beste.

Wintersport spullen opbergen - XLBox Nederland

Wintersportkleding? Eerst wassen, dan opbergen

Die heerlijk warme wintersportkleding neemt behoorlijk wat ruimte in beslag. De dikke jassen, broeken en truien moet je natuurlijk wel netjes opruimen, zodat je er de volgende wintersport weer plezier van hebt. De eerste stap is om ze te wassen. Check daarvoor altijd even de labels, want het kan zomaar zijn dat je ze niet zomaar de wasmachine in kunt gooien. Het gebruik van een speciaal wasmiddel is sowieso altijd aan te raden en de kleding wassen in een schone wasmachine is ook belangrijk. Wanneer je ze daarna opnieuw impregneert, kun je er zeker van zijn dat de eigenschappen zoals isolerend, waterwerend en sneeuwdichtheid langer blijven behouden.

Bewaar vervolgens alle skikleding en accessoires op één plek, zodat je alles makkelijk kunt terugvinden. Een stevige hoes voor je skibril en zonnebril is daarbij geen overbodige luxe. Let je er ook op dat je handschoenen droog zijn voordat je ze opbergt? Dat geldt trouwens altijd. Wintersport spullen opbergen? Laat alles eerst goed drogen. De garageboxen van XLBox Nederland zijn indoor en worden gegarandeerd vorstvrij gehouden. Dat maakt een garagebox de ideale opbergplaats voor al je skispullen.

Wintersport spullen opbergen - XLBox Nederland

Hup, ook de skischoenen in de berging

Wist je dat het handig is om je ski- of snowboardschoenen goed strak dicht te maken voor je ze wegzet? Op die manier houden ze hun vorm. Denk daarbij ook aan het klittenband. Als je die dichtplakt, kan er geen vuil in komen. En voor je de schoenen in de berging zet, moeten ze eerst helemaal droog zijn. Het is daarbij het handigst om de binnenschoen en het zooltje enkele dagen er uit te halen. Droge schoenen kunnen overigens prima in een schoenentas bewaard worden. Zet ze niet bij de verwarming, daar worden ze niet beter van. Een koele, droge plek is het beste.

Voordat je ze wegstopt, is het handig om de zolen te controleren. Is de zool versleten? Ga dan even langs bij je wintersportspecialist. Die kan kijken of de zool te veel versleten is. Als dat het geval is, dan zullen je skibindingen minder goed werken en is je schoen eigenlijk niet meer veilig. Wanneer je de zolen of teenstukken laat vervangen, kun je er weer jaren mee vooruit.

Wintersport spullen opbergen? XLBox Nederland

Een droge, koele en goed geventileerde plek, dat is de ideale plaats voor je ski- of snowboarduitrusting. Bij de garageboxen van XLBox Nederland vind je de perfecte conditie. Daarnaast zijn de garagebox complexen goed beveiligd, makkelijk te bereiken en 24/7 toegankelijk. Mocht je spontaan hebben besloten een extra tripje te maken, dan heb je je spullen in no-time bij elkaar en ben je klaar om te gaan.

Interesse? Bekijk de beschikbare garageboxen!

Wat klanten zeggen over XLBox

Boyd Poulus

Eigenaar QuickOnline B.V.
“Voor mij is dit een ideale investering voor de lange termijn. Het rendement is veel hoger dan geld op de bank.”

Rick van der Heiden

Investeerder
“Voor mij is het aankopen van een garagebox een goede investering op lange termijn. Ideaal omdat XLBox alle zorg voor het verhuren uit handen neemt.”

Jac Ellens

Belegger
"XL Box Zoetermeer gaat nog een stapje verder met een overkapte opslagplaats. Als je als aannemer spullen wilt inladen, sta je nooit in de regen of kou. Het grootste voordeel is dan natuurlijk dat je op elk moment op je...

Niels Vreugdenhil

Ondernemer
"De afgelopen drie jaar heb ik een garagebox gehuurd van 18 m2 en nu had ik de mogelijkheid om een opslag van 37 m2 aan te schaffen bij XLBOX Zoetermeer. De communicatie was goed en het plan ziet er mooi...

Geoffrey den Oude

Verzamelaar oldtimers
"Ik ga de box gebruiken voor mijn stalling van Amerikaanse oldtimers. Op deze manier kan ik de auto's kwijt op een praktische en veilige plaats. Daarnaast ga ik het gebruiken als opslag van reserve-onderdelen. De garageboxen hebben een goede ligging...

Frans Koolman

Motorrijder
"Ik rijd motor en ik ben niet in de gelegenheid om deze aan huis te stallen. Ik heb geen garage aan huis en mijn motor buiten neerzetten met een zeil eroverheen, dat vind ik geen optie. Vandaar dat ik een...