Het XLBlog

Voorjaarsschoonmaak, zo krijg je je huis op orde

Nu de zon steeds vaker schijnt, de dagen langer worden en de bloembollen in bloei staan, is het tijd om je huis van top tot teen aan te pakken en te beginnen met de voorjaarsschoonmaak. De natuur ontwaakt uit zijn winterslaap en dat is voor jou het teken om dat ook te doen. Tijd voor actie! Onze oma’s wisten het al. Zij keerden het hele huis binnenstebuiten om in de lente alle hoeken en gaten een sopje te geven. Ze hadden gelijk, die oma’s. Een schoon en opgeruimd huis geeft rust. Dat hoeft niet veel tijd of energie te kosten. Met onze tips ben je zo een eind op weg naar een lentefris huis.

Bij XLBox Nederland is altijd wel een geschikte garagebox te vinden voor de opslag van jouw spullen, zodat je huis opgeruimd is en blijft. Benieuwd naar de mogelijkheden om opslag te huren? Informeer ernaar!

Tips om je huis op orde te krijgen

Stap voor stap

Zie je er als een berg tegenop om die berg met spullen op te ruimen? Doe het stap voor stap, ruimte voor ruimte. Begin bijvoorbeeld bij de slaapkamer en pas als die klaar is, ga je verder met de volgende kamer. In de slaapkamer deel je alles op in categorieën. Start met alle kleding, ga dan verder met tijdschriften en boeken, sieraden, make-up en ga zo maar door. Op deze manier hou je het overzicht en raak je niet overweldigd door alles wat je nog wil doen.

Wegdoen of opslaan

Die ene zwembroek die zo goed stond toen je de sportschool nog elke dag bezocht of dat leuke hoedje dat je kocht op vakantie dat je nooit meer op hebt gedaan toen je weer thuis was. Het zijn allemaal dingen die blijven rondslingeren in huis, terwijl je er niks mee doet. En zeg eens eerlijk, als je het een jaar lang niet gebruikt hebt, ga je het dan komend jaar wel gebruiken? Geef het weg aan iemand die er wel wat mee kan, breng het naar de kringloper, milieustraat of (als je er echt erg aan gehecht bent) dan sla je het op in een garagebox.

voorjaarsschoonmaak

Een plek voor alles

Zorg voor een vaste plaats voor je spullen. Op die manier hoef je nooit lang te zoeken. Denk maar eens aan die sleutelbos die je altijd aan dat haakje in de bijkeuken hangt. Je weet waar je sleutels zijn, want het is een gewoonte geworden om ze daar weg te hangen zodra je thuis komt. Bovendien voorkomt een vaste plek dat er allerlei rommelhoekjes ontstaan in huis.

Zet het meteen op de juiste plaats

Er is nog een voordeel van een vaste plek. Als je iets gebruikt hebt, dan kun je het daarna meteen weer terug zetten of leggen op die plek. Heb je je fietsband opgepompt? Dan zet je daarna de pomp gelijk op zijn eigen, vaste plaats in de berging. Heb je andere kleding aangetrokken, doe dan de oude kleding meteen in de wasmand. Zo blijft alles netjes opgeruimd!

voorjaarsschoonmaak

Vergeet kasten en dozen niet

Het is heel verleidelijk om tijdens het opruimen alles in de kast te proppen of in dozen te doen, die je op zolder wegzet. Het lijkt dan opgeruimd en je kunt overal nu lekker poetsen en soppen voor de voorjaarsschoonmaak. Wat je eigenlijk hebt gedaan, is je spullen verplaatsen. Als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed echt opruimen. Kies bij elk object dat je vastpakt of je het wil houden, wil weggeven/gooien of in de opslag wil doen. Als je het wil houden, geef het dan direct een goede plek. Mag het weg? Breng het dan dezelfde dag nog naar je garagebox of de kringloopwinkel bij je in de buurt.

En dan is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak

Eenmaal alles opgeruimd, weggegeven, weggegooid, in de opslag of op de juiste plaats in huis? Goed bezig! Dan kan de grote voorjaarsschoonmaak beginnen! Wist je trouwens dat je geen warm water hoeft te gebruiken voor een goed werkend sopje? Warm water heeft geen toegevoegde waarde, want de meeste schoonmaakmiddelen zijn gemaakt om te werken in koud water. Je hoeft ook geen grote scheut schoonmaakmiddel in de emmer te gooien voor optimaal resultaat. De juiste dosering is uitgebreid getest, dus als je de hoeveelheid aanhoudt die aangegeven is op de verpakking, dan komt het goed. Dat is wel zo fijn, want nu hoef je niet steeds naar de winkel voor een nieuwe voorraad schoonmaakspul.

Wat klanten zeggen over XLBox

Boyd Poulus

Eigenaar QuickOnline B.V.
“Voor mij is dit een ideale investering voor de lange termijn. Het rendement is veel hoger dan geld op de bank.”

Rick van der Heiden

Investeerder
“Voor mij is het aankopen van een garagebox een goede investering op lange termijn. Ideaal omdat XLBox alle zorg voor het verhuren uit handen neemt.”

Jac Ellens

Belegger
"XL Box Zoetermeer gaat nog een stapje verder met een overkapte opslagplaats. Als je als aannemer spullen wilt inladen, sta je nooit in de regen of kou. Het grootste voordeel is dan natuurlijk dat je op elk moment op je...

Niels Vreugdenhil

Ondernemer
"De afgelopen drie jaar heb ik een garagebox gehuurd van 18 m2 en nu had ik de mogelijkheid om een opslag van 37 m2 aan te schaffen bij XLBOX Zoetermeer. De communicatie was goed en het plan ziet er mooi...

Geoffrey den Oude

Verzamelaar oldtimers
"Ik ga de box gebruiken voor mijn stalling van Amerikaanse oldtimers. Op deze manier kan ik de auto's kwijt op een praktische en veilige plaats. Daarnaast ga ik het gebruiken als opslag van reserve-onderdelen. De garageboxen hebben een goede ligging...

Frans Koolman

Motorrijder
"Ik rijd motor en ik ben niet in de gelegenheid om deze aan huis te stallen. Ik heb geen garage aan huis en mijn motor buiten neerzetten met een zeil eroverheen, dat vind ik geen optie. Vandaar dat ik een...